top of page
17dec.png

Feitje van de dag/vandaag in de geschiedenis

1916: de geboortedag van Toon Hermans

Toon Hermans (Sittard, 1916 – Nieuwegein, 22 april 2000) valt vooral op door zijn aandacht voor de kleine dingen: gebaren, kleine gedichten en kwinkslagen. Samen met Wim Sonneveld en Wim Kan wordt hij gerekend tot de grote drie van het na-oorlogse cabaret. De grootste bekendheid krijgt Hermans door zijn one-man shows die hij als eerste in Nederland introduceert. Na een hersenoperatie in 2000 werkt Hermans met een bevriende pianist aan een nieuwe CD. In april van datzelfde jaar overlijdt hij, het album Als De Liefde Niet Bestond wordt postuum uitgebracht. Zijn werk is onvergetelijk en Toon Hermans geniet nog steeds enorme populariteit in Nederland en België.

anp-1000_912963.jpeg

Feitje van de brouwerij

Wist je dat de brouwerij van FrauGruber in het Zuid-Duitse dorpje Gundelfingen an der Donau ligt maar dat dat dorp helemaal niet aan de Donau ligt..? Het ligt namelijk aan een vertakking van de Donau. Een riviertje genaamd de Brenz, niet veel groter dan rivier de Donge.

Schermafbeelding 2021-11-23 om 15.50.39.png

Feitje van het bier

Superstition is de nieuwste toevoeging in hun "SUPER" TIPA-serie. Dit is een triple dry-hopped Triple IPA met de meest verse Nactaron en Galaxy. Doorweekt met sappige hoparoma's van steenfruit en rijpe ananas.

Untappd rating

Ik weet het.... Jij bent niet zo erg de TIPA guy als ik, maar deze kon ik je écht niet onthouden. Ik ben namelijk eerder dit jaar verliefd geworden op de 2020 versie. Deze zou nóg beter moeten zijn!

Schermafbeelding 2021-11-23 om 15.35.00.png

Themesong

No shit, Sherlock

bottom of page