top of page
7dec.png

Feitje van de dag/vandaag in de geschiedenis

De laatste Apollo-missie naar de maan gaat van start (1972)

De Apollo 17 werd op 7 december 1972 gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center. Het zou de laatste Apollo-missie naar de maan zijn. Vier dagen later landden Eugene Cernan, Harrison Schmitt en Ronald Evans op de maan, bij de maankrater ‘Littrow’ in het Taurusgebergte.

De ruimtevaarders verzamelden een grote hoeveelheid maansteen en namen bodemmonsters. In totaal namen ze ruim honderd kilo mee. Net als tijdens de missie van de Apollo 16 werd een maanauto gebruikt die door een accu van energie werd voorzien. Hierdoor konden de ruimtevaarders een groter gebied bereiken. Ze legden met de auto bijna 36 kilometer af.

Op 19 december landden de ruimtevaarders in de Stille Oceaan in de buurt van het eiland Samoa. De capsule waarin de bemanning verbleef wordt momenteel tentoongesteld in het Lyndon B. Johnson Space Center in Houston, Texas.

ruimtevaart-apollo17-eugene-cernan.png

Feitje van de brouwerij

Jij was zelf bang dat ik met alleen maar Belgische bieren zou thuiskomen…? Deze is wederom wat verder van huis. Oslo, wel te verstaan! Amundsen Bryggeri staat natuurlijk bekend om hun Desserts In A Can. Dat heb ik je maar niet aangedaan, want dat zou ‘vloeken in de kerk’ zijn! Ondanks dat deze brouwerij tussen 2013 en 2016 van 10 hectoliter naar 42 hectoliter is gegroeid onderscheiden ze zich nog steeds door als een ware craft brouwerij te werk te gaan. Zo is het grootste deel van het werk nog steeds handwerk.

Feitje van het bier

Apolactic Thunder Juice is gebrouwen met de gedachte dat dit bier je laatste zal zijn. Een viering van het einde der tijden. Een ode aan de New England Style! Het bier laat je springlevend voelen!

Untappd rating

+.png

Themesong

Duhhhhhh

bottom of page