top of page
6dec.png

Feitje van de dag/vandaag in de geschiedenis

Gefeliciteerd met Sinterklaas! Volgens nog onbevestigde bronnen was Sinterklaas rond het jaar 300 bisschop van het Turkse stadje Myra. Je zou dus kunnen zeggen dat Sinterklaas al zo’n 1700 jaar oud is. Bijna net zo oud als Evert! Nicolaas werd later vereerd als heilige, en daardoor werd hij vanaf dat moment Sint-Nicolaas genoemd.

32279_385x550.jpeg

Feitje van de brouwerij

Je hometown 013! Hoe mooi is dit; vier Brabantse mannen ontmoeten elkaar op het schoolplein omdat hun kinderen bij elkaar in de klas zitten. Door hun gedeelde passie van het bier proeven en brouwen besluiten ze hun krachten te bundelen en in 2015 kwam hun eerste bier op de markt. Sindsdien hebben ze stappen gezet met de zevenmijlslaarzen! Begin 2022 openen ze namelijk hun eigen brewpub in de spoorzone van 013 in het rijtje bij RAW. (Teamuitje..?)

Feitje van het bier

Lord Nelson is een eerbetoon aan de witte druif uit het Middelandse Zee-gebied. Bij LOC dachten ze; als de hop in bier bedoeld is om de fruitigheid van een Sauvignon Blanc na te bootsen, dan maken wij wel een IPA die een witte wijn nabootst. Zo hebben ze een IPA met een twist gebrouwen.

Untappd rating

Sorry man, geen knaller. Maar wel anders dan anders!

+.png

Themesong

Klassieke kinderserie! Maar dan met een nóg klassiekere twist door deze jazzy versie:

bottom of page