top of page
15dec.png

Feitje van de dag/vandaag in de geschiedenis

Adolf Eichmann wordt ter dood veroordeeld (1961)

Op 15 december 1961 werd nazi-kopstuk Adolf Eichmann tijdens een rechtszaak in Jeruzalem ter dood veroordeeld vanwege zijn betrokkenheid bij de Holocaust.

eichmann-rechtszaak.jpeg

Adolf Eichmann, ook wel de architect van de Holocaust genoemd, was tijdens de oorlog verantwoordelijk voor transporten naar concentratie- en vernietigingskampen. Na de oorlog werd hij gearresteerd, maar hij wist te ontsnappen en hield zich vijf jaar schuil in Duitsland. In 1950 vluchtte hij naar Argentinië. Eichmann werd in 1960 opgespoord door nazi-jager Simon Wiesenthal. Vervolgens werd hij door de Israëlische geheime diensten Mossad en Shin Bet gevangen genomen en overgebracht naar Israël. Daar begon op 11 april 1961 het proces tegen de oud SS’er. December dat jaar werd Eichmann ter dood veroordeeld. Het doodvonnis werd op 1 juni 1962 voltrokken.

Enige tijd geleden zette herinneringscentrum Yad Vashem de videobeelden van het gehele Eichmannn-proces op YouTube.

Feitje van de brouwerij

Wist je dat mijn huisgenoot 90% van de tijd rondloopt in een Big Belly shirt? Dit is voornamelijk omdat hij een big belly heeft en omdat hij wat onhygiënisch is en zelden schone kleren aantrekt.

Feitje van het bier

Het is opmerkelijk dat een stout aangekondigd wordt in april, maar de mannen van Big Belly hebben hier bewust voor gekozen. Zij vonden namelijk dat er een tekort was aan low abv. stouts. Dit hebben zij verwezenlijkt met hun Liquid Desserts 16. Geniet van de amandel!

Untappd rating

Volgens mij is Big Belly niet helemaal jouw ding, maar ik geloof dat je deze lichte pastry stout wel kunt waarderen op een koude woensdagavond in december.

Liquid Desserts 16 - Tiramisù.png

Themesong

De meeste toetjes zijn natuurlijk enorm zoet. Vandaar…

bottom of page