top of page
10dec.png

Feitje van de dag/vandaag in de geschiedenis

Een dag na de dood van zijn oudste broer Ludvig (27 juli 1831 - 12 april 1888), krijgt de wapenfabrikant Alfred Nobel een enorme schok als hij de krant openslaat. Een Frans ochtendblad heeft de dood van zijn broer verward met zijn overlijden. In de necrologie wordt Nobel afgeschilderd als 'handelaar in de dood', rijk geworden aan oorlogsleed en uitvinder van explosieven waarmee hele legers elkaar kunnen opblazen. Nobel wordt er zo depressief van dat hij iets wil doen dat zijn naam tot in eeuwigheid zal zuiveren. In zijn testament legt Nobel vast dat een deel van zijn nalatenschap ten goede zal komen aan personen die 'de grootste verdienste voor de mensheid' hebben geleverd op het gebied van natuurkunde, scheikunde, geneeskunde, literatuur en vrede. Sinds 1901, als alle juridische zaken rond het testament afgewikkeld zijn, wordt de Nobelprijs uitgereikt op 10 december, de dag waarop Alfred Nobel in 1896 op 63-jarige leeftijd in San Remo in Italië overleed aan een hersenbloeding.

Feitje van de brouwerij

Wist je dat Struise zijn naam dankt aan de plek waar het eerste brouwsel gemaakt werd? Dit was namelijk in 2001 op een struisvogelboerderij. Het Vlaamse woord voor struisvogel is Struise! Wist je ook dat dit is pas de tweede Belgische brouwerij op de lijst is? Valt mee toch? Was je bang voor erger?

Feitje van het bier

De Pannepot Grand Reserva is het vlaggenschip van de Struise brouwerij. Deze zag voor het eerst het daglicht in 2003 en staat sinds 2004 onafgebroken in de Top 100 van de beste bieren ter wereld. Ben benieuwd of dat voor jou ook het geval is!

Untappd rating

Wat viel mij op toen ik jouw untappd erbij pakte…. Drie pogingen om de Pannepot Grand Reserva uit 2010 te drinken waarbij er maar twee gelukt zijn. Damn infections… Dus bij deze een nieuwe poging voor de Pannepot Grand Reserva uit 2018. (niet doorvertellen, maar van mij hoef je ‘m vandaag niet op te drinken. Deze mag je nog een tijdje laten staan.)

+.png

Themesong

Yeaaah weer een nummer waar je helemaal niet van houdt! Maar bij de Pannepot hoort natuurlijk legendarische Berlijnse techno DJ-duo Pan-Pot! Waarschijnlijk heb jij hier nog nooit van gehoord, maar vraag maar eens aan Aaron of ie hiermee bekend is… De titel is natuurlijk een verwijzing naar me, myself and I:

bottom of page